Tag Cloud


2007-04-06

Αμερικανοί βουλευτές προωθούν ελληνικά θέματα

Σε ομιλία της στην υποεπιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων η Αμερικανίδα Βουλευτής, Carolyn Maloney, μίλησε για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για τον ρόλο του Βουλευτικού Ελληνικού Συμβουλίου που ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ιδίας και του Ελληνο-
αμερικανού βουλευτή, τότε, Mike Biliraki. Το Συμβούλιο αυτό, είπε η βουλευτής στην επιτροπή, αποτελεί όργανο προώθησης της δημοκρατίας, της ελευθερίας και γενικότερα των συμφερόντων της Αμερικής στις χώρες της Aνατολικής Mεσογείου.

Η φιλέλληνας βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα των Αμερικανικο-Τουρκικών σχέσεων. Υπενθύμισε την τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα, αλλά και την παραμονή 43 χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών στο νησί.

«Oι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα – εκτός από την Τουρκία – αναγνωρίζουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Η οντότητα της χώρας αυτής είναι αναγνωρισμένη και από τις δεκάδες των ψηφισμάτων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Βάσει αυτών των ψηφισμάτων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Maloney «η Αμερική δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη Τουρκική δημοκρατία της Βορείου Κύπρου».

«Η Κύπρος», είπε μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα Βουλευτής «έχει αποδείξει στην Αμερική πως είναι μια πιστή σύμμαχος. Υπεράσπισε και ασπάστηκε πολλές από τις αποφάσεις μας σε κρίσιμες στιγμές, για την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά και τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας».

«Ελπίζω», κατέληξε «πως και εσείς τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αυτής θα συμμετέχετε στην προσπάθεια μας να ωθήσουμε την Τουρκία προς την κατεύθυνση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Μια δημοκρατική Τουρκία θα αποτελεί μια μακροπρόθεσμη σχέση πολύπλευρων συμφερόντων για την Αμερική, την Ευρώπη, την Κύπρο, την Τουρκία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο».

No comments:

My Headlines

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner