Tag Cloud


2008-08-22

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου συζήτησε την Παρασκευή, κεκλεισμένων των θυρών, με τους απόδημους τρόπους βελτίωσης και αναβάθμισης της διαφώτισης στις χώρες όπου φιλοξενούνται οι απόδημοι.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συζήτηση στο πλαίσιο της ΚΒ` Συνεδρίας των
Κεντρικών Συμβουλίων της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ και του Δ` Παγκύπριου Συνεδρίου Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων, που πραγματοποιούνται στο

ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν ενημέρωσε τους απόδημους εν εκτάσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αφού ήδη είχαν ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια,
καθώς και από τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και τον Επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου.

Advertisiment
Try it FREE - CinemaNow
`Σήμερα περιοριστήκαμε στο να συζητήσουμε μαζί με τους απόδημους για τα ζητήματα της διαφώτισης, της δράσης του κινήματος των αποδήμων στις χώρες στις οποίες φιλοξενούνται, για ζητήματα που έχουν να κάνουμε με τη διαφώτιση στο Κυπριακό, την ανάπτυξη σχέσεων μέσα στις χώρες στις οποίους δρουν, γιατί το ζήτημα της διαφώτισης είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, τη στάση που τηρούν οι διάφορες χώρες, την επεξήγηση των θέσεων μας και ακόμα για μια σειρά από άλλα ζητήματα`, είπε.

Πρόσθεσε ότι σήμερα, `με πολλή ειλικρίνεια και σε βάθος`, συζήτησε αυτά τα ζητήματα με τους απόδημους, `με στόχο να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να γίνουμε πιο επίκαιροι, πιο έγκυροι και να αναβαθμίσουμε τη διαφώτιση που προσφέρουν και κάνουν οι απόδημοι στις χώρες στις οποίες ρίσκονται`.

Ερωτηθείς εάν έχουν ληφθεί αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι `ήδη έχει γίνει μία σοβαρή συζήτηση εδώ στην Κύπρο για το πώς αναβαθμίζουμε περαιτέρω το θέμα της διαφώτισης`.

`Για αυτά τα πράγματα έχω ενημερώσει τους απόδημους και πολύ σύντομα αυτά τα οποία έχουμε πει θα γίνουν και πράξη, για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το θέμα της διαφώτισης, γιατί η δουλειά γίνεται σε αυτόν τον τομέα και είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους απόδημους μας``, πρόσθεσε.

No comments:

My Headlines

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner