Tag Cloud


2007-05-08

H TAYTOTHTA TΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ TΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
πρώην Υπουργός

Η εμμονή των Σκοπιανών για το Συνταγματικό τους όνομα «Μακεδονία», είναι για να θεωρηθούν Μακεδόνες, απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι Σκοπιανοί, αυτονομασθέντες Μακεδόνες προέβησαν ως Μακεδόνες και στις τυχοδιωκτικές ενέργειες της μετονομασίας των δύο αεροδρομίων τους σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών» και «Απόστολος Παύλος», και της έκδοσης το 2000 πολυσέλιδου βιβλίου με τίτλο «28 αιώνων ένδοξη Στρατιωτική Ιστορία του Μακεδονικού Λαού», με πρώτη νίκη κατά των Ελλήνων στη Χαιρώνεια, τις νίκες τους στον Γρανικό και Ίσσο κλπ. Το βιβλίο από το 2000 χρησιμοποιείται στις στρατιωτικές σχολές και από το 2005 κυκλοφορεί στα αγγλικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν επιβεβαιώνεται όμως μόνο από το ανωτέρω περιστατικό ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι η ταυτότητα των Μακεδόνων, αλλά και από ομόφωνη απόφαση της ΕΟΚ των 15.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στην από 3.1.1992 επιστολή προς τους ομολόγους του, με την οποία ζήτησε να μην ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία», ανέφερε ότι ο ίδιος είναι Μακεδών και ότι η σύνθεση (δηλ. η ταυτότητα) των κατοίκων των Σκοπίων είναι Σλάβοι, Αλβανοί κλπ. που δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες.

Η Σύνοδος Κορυφής της Λισσαβόνας τον Ιούνιο του 1992 με κριτήριο την ταυτότητα, ομόφωνα αποφάσισε να αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρο ότι δεν θα έχει τη λέξη «Μακεδονία».

Η Ελλάδα (Βουλή, Κυβέρνηση, Ευρωβουλευτές) να ζητήσει από την Ε.Ε. που είναι μόνη υπεύθυνη –και όχι ο ΟΗΕ ή τρίτοι-, χάριν του κύρους της, τις διακηρύξεις της και σύμφωνα με τα Άρθρα 2 και 3 του Συμφώνου Σταθερότητος του 2001, ότι οφείλει να δηλώσει στους Σκοπιανούς ότι δεν μπορεί να ονομάζονται «Μακεδόνες», διότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.

Αν δεν το πράξει, συνομολογεί ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ότι 2 πλέον εκατομμύρια Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες, καθώς και ότι το βάθρο του πολιτισμού των Ευρωπαίων δεν είναι ο Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός, αλλά ο πλαστογραφημένος από τους Σκοπιανούς των γειτόνων τους.

Ο ψευδής ισχυρισμός των Σκοπιανών ότι εκπροσωπούν «Μακεδονικό Έθνος», ότι υπάρχουν «Μακεδονικές μειονότητες» και ότι αυτοί είναι «Μακεδόνες», που το αποκρούουν οι Έλληνες, οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί και οι Σέρβοι, αποτελεί τον μόνο κίνδυνο αποσταθεροποιήσεως της περιοχής.

Οι ονομάζοντες την Δημοκρατία αυτή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες», δεν πρέπει να λησμονούν ότι η Δημοκρατία αυτή δόλια δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1944 από Τίτο και Στάλιν, ως συνέπεια της Ιταλικής φασιστικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος το 1940 και της Γερμανικής το 1941 και ότι, σύμφωνα με ομολογία του Χίτλερ και άλλων, ο αγώνας των Ελλήνων απέτρεψε την νίκη του Χίτλερ και συνετέλεσε στην ήττα του στην Ευρώπη και οδήγησε στη Νίκη των Συμμάχων κατά τον Β΄ ΠΠ.

Το 1942 ο Γάλλος Pierre Bourdan, ομιλών στο BBC είπε: «Με την πάροδον του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940 ήταν ή ανδρεία του Ελληνικού λαού που συνέβαλε περισσότερο να σωθεί ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν διαμορφώσουν την σημερινή Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

No comments:

My Headlines

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner